HITNO UPOZORENJE RHMZ NA JAK VETAR: Najavljeni udari i do 100 kilometara na čas, u dva dela zemlje najkritičnije
Vetar, Foto: Nemanja Nikolić, Emilija Jovanović, Beta Dragan Gojić

VREMENSKA PROGNOZA

HITNO UPOZORENJE RHMZ NA JAK VETAR: Najavljeni udari i do 100 kilometara na čas, u dva dela zemlje najkritičnije

Slabljenje košave očekuje se sutra uveče i tokom noći ka suboti

Objavljeno: 12:53h

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je za danas i sutra jake udare vetra za nekoliko područja naše zemlje. U košavskom području danas i sutra duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, povremeno i sa olujnim udarima, a najjači udari vetra očekuju se u Banatu i Beogradu, čak i do 100 kilometara na čas, najavio je RHMZ.

Udari vetra do 100 kilometara na čas

Na jugu Banata danas i sutra duvaće vetar jačine do 28 m/s, odnosno čak do 100 kilometara na čas. Na području Beograda, situacija je blaža, te se očekuju udari od 17 m/s, odnosno do 60 kilometara na čas.

Slabljenje košave očekuje se sutra uveče i tokom noći ka suboti.

Narandžasti meteoalarm u dva dela Srbije

Narandžasti meteoalarm na snazi je danas u dva dela Srbije i to u Banatu i Pomoravlju. Upozorenje se odnosi na jak vetar.

Ova boja meteoalarma označava da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. RHMZ upozorava da u ovakvim uslovima treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Građanima se preporučuje da prate savete koje daju nadležne državne službe.

Crveni alarm sutra u Banatu

Ipak, RHMZ je za sutra "upalio" crveni alarm u Banatu zbog jakih udara vetra, a to znači da će vreme biti veoma opasno.

Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Potrebno je slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi, objašnjenje je za crveni meteoalarm.

Bonus video:

01:34

VETAR KOJI NAM DOLAZI BIĆE I TE KAKO IZRAŽEN Nedeljko Todorović upozorio: Na svaki metar brzine košave, hladnije je za stepen!

(Espreso / Blic / Jelena Stefanović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.